fbpx
Ni vet väl att ni kan följa oss i sociala medier! Häng med så längtar vi till sommaren tillsammans!

Information

Stora Gåsemora gård ligger på en av Fårös absolut vackraste platser med enastående havsutsikt och månghundraåriga anor. Gården har verksamhet inom lantbruk, skogsbruk, konferens och boende.
Sedan sommaren 2011 arrangerar Monarch Music konserter inomhus i Stora Gåsemora gårds stora hölada (ca 40x20m). Servering av mat och dryck finns på området nära ladan i samband med konserterna. Egen mat och dryck får ej medtagas.

Observera att våra konserter är inomhus i en före detta hö-lada. Det är endast ståplats och man får inte ta in stolar in i ladan.

 

Tider:

Entré från 17:00. Konsertstart: 20:00.

 

Biljetter:

Köpes på på denna länk.
Det är toppenbra om ni kan printa era biljetter, det är enklare att scanna pappersbiljetter i entrén. Har ni inte möjlighet att printa era biljetter så går det bra att visa upp dem i smartphone eller liknande.

 

Färjeköer:

Om ni planerar att resa till någon av våra konserter från Storön (Gotland) vill vi starkt rekommendera er att starta resan till Fårö tidigt på dagen.
På så sätt slipper ni sitta i långa köer till Fåröförjan och ni kan tillbringa dagen häruppe och kan njuta av stränder och sevärdheter och äta lunch på någon av Fårös fantastiska restauranger. När det börjar bli dags för konsert kan ni ta er till Gåsemora i lugn och ro och slippa stress och köer.

 

Barn:

Vi vill gärna uppmuntra till ni tar med er barn på våra arrangemang, vi vet hur kul det är att göra saker tillsammans hela familjen.

Det är anledningen till att barn under 13 går in gratis på våra konserter

Dock finns lagar som reglerar hur hög ljudvolym man får utsätta barnaöron för och därför är det olagligt att låta barn under 13 vistas inne i ladan under konserterna.
Gårdsplanen utanför själva ladan är däremot barnvänlig.
*Se mer info nedan fr Folkhälsomyndigheten.

.

 

Rullstol:

Ledsagare gratis. Begränsat antal. Ring Magnus Nygren 070-22 55 575 vardagar 09:00-12:00.

 

Mat & dryck:

Mer information kommer inom kort.

 

Parkering:

För er som kommer till Stora Gåsemora med bil finns parkering i nära anslutning till konsertladan. Parkeringen sköts helt och hållet av idrottsklubben Fårösund GOIK och vi är glada att på det här sättet kunna stötta den lokala idrotten.
Avgift: 30 kr (husbil 150 kr)
Parkeringen öppnar 16:00.
Avgiften erläggs kontant eller med Swish.
Har ni husbil går det bra att ha den parkerad över natten men observera att det varken finns el, rinnande vatten eller toaletter.

Hitta hit:

Karta.

Mer info ang barn:

 

Folkhälsomyndigheten:

Varför kan inte jag som förälder ta ansvar för mitt barns hörsel när vi går på konsert?

Många undrar varför man som förälder inte själv får ta ansvar för sitt barns hörsel på en konsert, till exempel genom att sätta på barnet hörselskydd. Avsikten med Folkhälsomyndighetens allmänna råd är att skydda hörseln hos alla barn – oavsett om de har föräldrar som är medvetna om hur man skyddar sig mot höga ljud eller inte. Det är arrangörens ansvar att ljudmiljön och ljudnivåerna inte skadar besökarens hörsel. Detta ansvar ligger enligt lagstiftningen inte på kunden eller besökaren. Enligt lag (miljöbalken) är det därför inte möjligt för en arrangör att lägga över ansvaret på besökaren.

Varför är det olika riktvärden för barn och vuxna?

Barn betraktas som en särskild riskgrupp vad gäller hörselskador. Barn har inte heller lika stor kunskap som vuxna om hur buller kan påverka dem. Det gör att deras beteende och bristande skyddsinstinkter blir en risk i sig. Dessutom väljer barn inte alltid sin miljö själva, vilket innebär att de kanske vistas i miljöer utan att veta om att de kommer att exponeras för höga ljudnivåer.
Riktvärdena som gäller över 13 år är ekvivalent ljudnivå (LAeq) på 100 dBA samt ett maxvärde (LAF MAX) på 115 dBA. Under 13 år gäller ekvivalent ljudnivå på 97 dBA samt ett maxvärde på 110 dBA.

Har vakterna rätt att neka inträde till arenan om man inte kan styrka sin ålder?

Ja. Vakterna har rätt att kräva giltig id-handling om de bedömer att personen är under 13 år. Kan man inte styrka sin ålder har de rätt att neka inträde till arenan.